Fordítóiroda

Morzsák egy fordítóiroda életéből.

Friss topikok

  • Oakstock (Csertő): Újfent üdvözlök minden Kedves Olvasót, egy kicsit visszalopakodtam ide. Három nap alatt sikerült ... (2011.03.22. 01:08) Blogging again
  • 21 hónap: Nahát... Akkor muszáj lesz belehúzni :) (2011.03.11. 09:12) Nemá...
  • 21 hónap: @a chinese lollipop man: a határidő dec. 13. volt, tehát ha jól számolok, 25 napja volt a 200e leü... (2010.12.02. 18:04) A jog és a józan ész, avagy kinek van igaza
  • 21 hónap: @a chinese lollipop man: a presztízsre gondoltam. Úgy gondolom, hogy a vágóhídi segédmészárosénál ... (2010.11.22. 14:41) Halak az akváriumban
  • 21 hónap: Fogalmazd, mert ha én küldöm el, akkor lehet, hogy nem rendel többet... (2010.11.10. 17:56) Gáz

Királyságok

2010.10.21. 15:02 :: 21 hónap

Kedden, mint arra már korábban is céloztunk, MFE-közgyűlés volt. Eddig nem szellőztettük nagyon, de én is indultam az egyik elnökségi posztért, amit aztán haza is hoztam.

A választás napján eléggé heves levelezés alakult ki a két elnökjelölt között. Szerencsére a kardcsörgetést megszakította, hogy indulni kellett az IRL választásra, így már csak a fejekben zengtek a kijelentések. Végül nagyobb incidens nélkül, a kötelező szembemosolygással megszületett a végeredmény. Egy kicsit olyan volt ettől az egésztől a hét eleje, mintha új királyt választottunk volna - bár én nagyon csípem a régit, aki felőlem maradhatott volna ;)

A lényeg, hogy a jövőben több-kevesebb kötelezettség fog az egyesület felé kötni, például a kommunikációval kell majd előre láthatólag foglalkoznom.

Ha minden igaz, akkor nem csak a tagok közötti vélemény- és egyéb cserét fogom mederbe terelni, hanem a sokkal izgalmasabb külső kommunikációra is rá fogok látni. Ez persze a saját perverzióm - már előre várom. Mivel a végzettségem nem nyelvész, hanem a közgazdaság- és vállalatgazdaságtannak ebbe az irányba elfajzott változata, jól esik egy kicsit visszatérni a gyökerekhez - remélem, nem veszi magára egyetlen erre kószáló újságíró sem a kijelentést :)

Egyébként ma kaptam egy érdekes visszajelzést:

Szokatlan a nyers, helyenként fanyar, közvetlen stílusod. Egyszer 
szívesen elmennék hozzád beszélgetni, mert semmit nem tudok az akváról.


On Tuesday the Association of Hungarian Translation Agencies had a general meeting. We have not talked about it so far but I have applied for one position in the Presidency Board and I was elected.

On the day of the election a fierce e-mailing started between the two candidates for president. Luckily the clashing of swords was interrupted when it was time to leave for the election, but the statements continued to ring in the heads. In the end we elected the new president without major incidents, doing/faking the compulsory smiles. It all made the beginning of the week feel like we elected a new king – although I really like the old one, I wouldn’t have minded so much if he stayed ;)

Important thing is, in the future I will be bond to the Association by several tasks, for example it looks like I will be responsible for communication issues.

If all comes out well, not only the coordination of exchange of opinions and stuff between the members will belong to me, but I will have a view on the much more exciting external communication as well. This is my own craze for sure, but I just can’t wait. Since my degree is not in linguistics but in the areas of communication of economy and business administration, it feels good to return to the roots for a little bit – I hope no journalists reading this post by accident take offence :)

By the way, today I received an interesting feedback:

 

Your blunt, sometimes harsh, informal style is unusual. I would like to meet you one day and have a talk, I know nothing about Aqua.


Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: szakma fordítóiroda mfe érdekegyeztetés

A bejegyzés trackback címe:

https://forditoiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr832388626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása