Fordítóiroda

Morzsák egy fordítóiroda életéből.

Friss topikok

  • Oakstock (Csertő): Újfent üdvözlök minden Kedves Olvasót, egy kicsit visszalopakodtam ide. Három nap alatt sikerült ... (2011.03.22. 01:08) Blogging again
  • 21 hónap: Nahát... Akkor muszáj lesz belehúzni :) (2011.03.11. 09:12) Nemá...
  • 21 hónap: @a chinese lollipop man: a határidő dec. 13. volt, tehát ha jól számolok, 25 napja volt a 200e leü... (2010.12.02. 18:04) A jog és a józan ész, avagy kinek van igaza
  • 21 hónap: @a chinese lollipop man: a presztízsre gondoltam. Úgy gondolom, hogy a vágóhídi segédmészárosénál ... (2010.11.22. 14:41) Halak az akváriumban
  • 21 hónap: Fogalmazd, mert ha én küldöm el, akkor lehet, hogy nem rendel többet... (2010.11.10. 17:56) Gáz

Blogging again

2011.03.16. 18:23 :: 21 hónap

Nohát, bő két és fél hónap után ismét itt. Elnézést a lelkes olvasóktól - kicsit a fejünk tetején álltunk. És ha mindez még nem lenne elég, a kupacnak hirtelen több lába is nőtt.
Franella január elején visszavonult, hogy február 28-án megérkezett Franellinát nyugodt, pihe-puha otthonba várhassa. Az aggodók kedvéért gyorsan hozzáteszem, Franellina igen jó kislány, valódi második gyerek.
Ami a munkát illeti, januárban lerohantak minket. Február végére majdnem elértük a tavalyi - egyébként igencsak szerény - forgalmunkat, úgyhogy a számlaszoftver csak úgy izzott.
Szerveztünk MFE évkezdő vacsorát, és még azon a héten egy saját szervezésű memoQ-tanfolyammal is rádupláztunk. Mindkettő sikeres volt, azt hiszem.
Ja, és hogy a végtagszám-növekedésről is szót ejtsünk: két új PM-mel, azaz projektmenedzserre gazdagodtunk. Alkalomadtán ők is be fognak mutatkozni, az érdeklődőknek egyelőre javaslom, hogy álljanak lest minden kedden reggel nálunk, amikor új kollégáink a heti megbeszélésre igyekeznek.
A több fő ugyanis átgondoltabb távmunka-szervezést igényel. Már négy és felen, a parkolópályára állított Franellával együtt öt és felen vagyunk. A körlevelek, körtelefonok hatékonysága csökken. A heti egy megbeszélés eddig úgy tűnik, hogy sikeres. Hozzá kell tenni, hogy a múlt hónapban Margo kolléganőnk gyerekeinek bárányhimlője, Dóra mandulagyulladása, a saját lányom hirtelen megjenő, majd eltűnő pöttyei több találkozónkat is szabotálták.
A távgép-szerver-telefon-heti megbeszélés kiegészítője a yammer. Eddig ez is beválni látszik.
A többiről pedig hamarosan írok többet. Addig is kifelé, tessék élvezni a 20 fokot!

Well, after about 2.5 months, I'm back. Sorry to my keen readers - things have been a little out of control. To top everything off, the madhouse welcomed a few newcomers.

Franella retired at the end of January to expect little Franellina in a calm, warm and cozy home, who eventually arrived February 28th. To those who are concerned I must say that Franellina is a really good girl - a true second child.

As far as work, we got stormed in January. By the end of February we almost reached our last year's otherwise quite meagerly turnover, so the invoice software was smoking!

We organized the MFE (Association of Hungarian Translation Companies) kick-off dinner, and in the same week we doubled it with a self-organized memoQ training. Both quite successful, I think.

Oh, and to mention the newcomers: we were enriched with two new PMs, that is project managers.

Occasionally, they might introduce themselves too, to those who are interested I suggest keeping a lookout at our house every Tuesday morning when our new colleagues arrive at our weekly meeting.

With more people you need more deliberate outwork organization. There are now 4.5 of us - 5.5 with Franella in the lay-by. The efficiency of bulk emails and phone calls decreases. The weekly meetings seem to work out so far. I shouldn't forget to mention, however, that the chicken pox of the kids of our colleague, Margo, the tonsillitis of Dóra, and the mysterious dots coming and going on my daughter have sabotaged several of our meetings last month.

A supplement to the remote-server-telephone-weekly meeting is Yammer, which seems to be working out well so far, too.

I will write in more detail about the rest soon. Until then, get outside and enjoy the 20 degrees!

4 komment

Címkék: hosszú hétvége

A bejegyzés trackback címe:

https://forditoiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr322745015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oakstock (Csertő) 2011.03.18. 16:25:34

Üdvözlet Mindenkinek Pécsről. Itt a Lelkes Olvasótábor™!

Jelentem, az idő itt is jó! Néha esik, a koszt tűrhető, attól függ, mit főzök. A kosz is tűrhető, egyelőre. Gregor Samsa mindenesetre még nem itt hempereg. Ja, és persze szerencsésen megérkeztem. Magamhoz. Úgy tűnik, tényleg vége a télnek, és a sünikkel s macikkal együtt az iciri-piciri Lelkes Olvasótábor™ is szedi a sátorfáját, hogy új, nektárt csöpögtető virágokat szimatoljon erdőn és mezőn.

Az MFE vacsoráról nem nyilatkozhatok, a memoQ tanfolyam sikeres volt. Én pl. találtam magamnak ülőhelyet! Igaz, csak azután, hogy mindenki más ülőhelyének menedzseléséből kivettem a részemet, s eközben egy szemfüles kollegina úgy döntött, neki pont az én székemre van szüksége, ezért azt csodás csatos retiküljével, mint ostromló hadsereg zászlajával a várat, távollétemben büszkén megjelölte. Én ezalatt Marcival egy kevésbé alkalmi elhelyezésre szánt fotelt szuszakoltam be egy ajtónyílásba. Mikor azután elégedetten visszatértem helyemre, a többiek együttérző mosoly kíséretében mutogattak az erkély felé, ahol rám várt egy pont nekem való, városi galambok által már jócskán teleszart kerti szék. Tanulság: vigyázz, nem csak szabad téren szarhatnak a fejedre!

Az oktatás - de van, aki a bizarr képzettársításra utaló "tanfolyás" kifejezést kedveli - mindazonáltal valóban hasznosnak bizonyult. A memoQ-nak nem kell cégér, aki használja, tudja. Mindenkinek bátran tudom ajánlani a licencvásárlást, jó vétel! Én a minap olyan grátisz terméktámogatást kaptam a Kilgraytől, hogy épp össze nem pisiltem magam örömömben, miközben a szakember távvezérléssel, feltehetőleg a messzi és kies Budapest városából, sebészi gondossággal hárította el a program működésében zavart okozó háttértényezőt, megmentve ezzel az operációs rendszer legyalulásának otromba műveletétől.

Zárom soraim és minden zárható izmomat, minden kedves kollégámnak kellemes nektárszívogatást kívánok!

A Lelkes Olvasótábor™

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2011.03.18. 16:38:12

@Oakstock (Csertő): BP = Gyula ;)
Ott székel a központi kilgray support.

Oakstock (Csertő) 2011.03.18. 16:39:49

Áhá! Köszönöm! Ki hol székel. A galambok Budapesten székeltek.

Oakstock (Csertő) 2011.03.22. 01:08:34

Újfent üdvözlök minden Kedves Olvasót,

egy kicsit visszalopakodtam ide. Három nap alatt sikerült rájönnöm, hogy nem jó politika mindjárt ismerkedéskor cinikus fugákat trillázni. Talán abból indultam ki, hogy az én kommentjeimre úgy se kíváncsi senki. No de mi van, ha mégis? Másfelől a fentebb ecsetelt kis malőr az ülőhelyekkel valóban felingerelte leheletfinom lelkem és mérhetetlen igazságérzetem, így aztán eme arisztokrata lélek rögtön lecsapott a tanfolyam legelső említésére. A buta.

Hogy miért nem írtam a derűs kávészünetekről, a baráti hangulatú közös ebédről törökéknél, egyik-másik résztvevő kérés nélkül érkező, készséges segítségnyújtásáról, a tanfolyam alatti tréfás, mindenkit megnevettető hozzászólásokról, minderről kérem, kérdezzék az analitikusomat. Majd ha lesz. De az is lehet, hogy csak rossz napom volt múlt pénteken. Mindenesetre bocsánatot kérek, ha előző hozzászólásom bárki számára sértő volt. Ne tessék engem komolyan venni. Én azóta is jót mosolygok a saját bohócságomon. :)

Szeretettel, tisztelettel és üdvözlettel:
István
süti beállítások módosítása