Fordítóiroda

Morzsák egy fordítóiroda életéből.

Friss topikok

  • Oakstock (Csertő): Újfent üdvözlök minden Kedves Olvasót, egy kicsit visszalopakodtam ide. Három nap alatt sikerült ... (2011.03.22. 01:08) Blogging again
  • 21 hónap: Nahát... Akkor muszáj lesz belehúzni :) (2011.03.11. 09:12) Nemá...
  • 21 hónap: @a chinese lollipop man: a határidő dec. 13. volt, tehát ha jól számolok, 25 napja volt a 200e leü... (2010.12.02. 18:04) A jog és a józan ész, avagy kinek van igaza
  • 21 hónap: @a chinese lollipop man: a presztízsre gondoltam. Úgy gondolom, hogy a vágóhídi segédmészárosénál ... (2010.11.22. 14:41) Halak az akváriumban
  • 21 hónap: Fogalmazd, mert ha én küldöm el, akkor lehet, hogy nem rendel többet... (2010.11.10. 17:56) Gáz

Közgyűlés

2010.05.20. 08:58 :: franella

Május 18-ára az MFE közgyűlést hirdetett meg. A szeptemberi elnökválasztás előtt a mostani elnökség a 2009. évi beszámolókról és a 2010. évi tervekről kérdezte a sajnos nem túl nagy számban résztvevő tagságot.
Ezután az MFE megújított ajánlásait vette górcső alá a közgyűlés. A módosító javaslatok összetettsége miatt végül azt a megoldást fogadtuk el, hogy a szeptemberi közgyűlésre a tagság körében megköröztetett anyagokat összeállítjuk és az új elnökség  megválasztásával párhuzamban az ajánlásokat is módosítjuk.
Az állandó Felügyelőbizottság felállításával kapcsolatban hosszas, kiélezett vita alakult ki. Két álláspont ütközött. Egyik vélemény szerint szükség van egy állandó pénzügyi ellenőrző testületre, míg a másik álláspont azt fejtette ki, hogy nincs szükség egy újabb bürokratikus szervre. Közel másfél órás, a végén már-már személyeskedésig fajuló vita után végül a tagság elvetette az állandó felügyelőbizottság felállítását.
Igazán érdekes beszélgetés alakult ki a fordítás sűrgősségi kategóriáival kapcsolatban is. A fordítássegítő programok használata, a hagyományos fordítási munka és a több fordító bevonása egy munkára egyaránt felmerült a fordítási kategóriák megállapítása során. Végül az eredeti ajánlást fogadtuk el azzal a kitétellel, hogy a módosító (leginkább finomító) javasatok figyelembe vételével szeptemberre elkészül egy teljesebb ajánlás.

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: közgyűlés mfe

A bejegyzés trackback címe:

https://forditoiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr712017116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása